Odla frosttåliga sommarblommor - våra bästa tips

Intresset för att odla snittblommor har fullkomligt exploderat de senaste åren. Och det finns otroligt mycket vackra blommor att välja på som både är lättodlade och ger stor skörd. Dock är populära sommarblommor, som exempelvis zinnior och dahlior, kinkiga för kyla vilket gör att säsongen blir kort för de som bor på nordligare breddgrader. Som tur är finns det vackra alternativ som tål en köldknäpp eller två och som därmed förlänger odlingssäsongen.

Hur många gånger har man inte överraskats av en tidig köldknäpp på hösten som gjorde att många av ens älskade sommarblommor strök med? Det är lika deppigt varje gång det händer. Vårt odlande genom åren har dock lärt oss vilka sommarblommor som är mer tåliga och som faktiskt klarar av några minusgrader. I denna kategori av blommor hittar ni bland annat sommarrudbeckian, rosenskäran, blomstermoroten, lejongapen, vädd och olika typer av prydnadsgräs. Dessa sorter finns ju i en uppsjö av färger och former så det finns verkligen bra alternativ för de som är bosatta i de mer karga växtzonerna. Förra året fick vi tidigt snö i Stockholm men när den väl hade smält bort kunde jag plocka in en bukett med sommarrudbeckia Sahara, praktvädd, lejongap och italienskt darrgräs den 2 december!! Det kallar jag en lång växtsäsong.

I vårt sortiment hittar du kollektionen True North Bouquet Collection som är särskilt framtagen för att förlänga växtsäsongen. Och för att skapa överjordiskt vackra rabatter och buketter i en dämpad färgskala i rosa, orange och purpur.