Vår Vision

New Botanic startades med en tydlig idé – vi vill få fler människor att stoppa fingrarna i jorden och upptäcka tjusningen och njutningen i att odla och skörda egna grönsaker och blommor. Känslorna man utvecklar till de växter man själv har lyckats driva upp från frö är något alldeles extra. Dessutom är det befriande skönt att flytta medvetandefokus och lägga större tankekraft på det man gör och mindre på vem man är. I en sådan perspektivförflyttning har odlingen spelat en viktig roll för oss. 

Dock kan steget in i odlingsvärlden vara en snårig djungel av olika fröer och produkter att välja mellan. Här vill vi göra skillnad. Baserat på våra personliga framgångar, misslyckanden och lärdomar inom odling så vill vi vända på logiken och i stället ta avstamp i odlarens värld och förutsättningar. Vi vill göra odling tillgängligt för alla – oavsett tidigare kunskapsnivå och om du bor i lägenhet, radhus eller villa, eller om du har balkong, altan eller trädgård.

Att dessutom välja växter som tillsammans skapar vackra helheter i olika stilar är allt annat än lätt. I sin roll som trädgårdsdesigner är detta något Nicole hjälper sina kunder med varje dag.

Genom att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet inom odling och trädgårdsdesign vill vi göra odling lustfyllt, vackert och tillgängligt för alla – oavsett tidigare kunskapsnivå och om du ska odla i trädgård, på balkong, innegård eller i ett fönster. Här inne hittar du komponerade odlingskollektioner i helt olika stilar och vi hoppas att du ska hitta just DIN favorit.

 
 Vad är New Botanic?

New Botanic erbjuder noga kurerade odlingskollektioner av blombuketter och grönsaker, vackert paketerat tillsammans med odlingsdetaljer, kunskap och inspiration.

Varje kollektion innehåller fem noga utvalda fröer av trädgårdsdesignern Nicole Wilson och odlingsfantasten Hanna Fallenius. Fröerna är utvalda för sina unika kvaliteter och egenskaper, både var och en för sig men också utifrån den helhet fröerna tillsammans skapar. Samtliga fröer är testodlade i våra egna trädgårdar för att vi ska kunna ge de bästa råden om var, när och hur de ska odlas. Kollektionerna innehåller även odlingsbriketter av kokos och tydliga odlingsinstruktioner så att du kan komma i gång direkt. Kollektionerna levereras i förpackningar med handmålade botaniska kreationer skapade av konstnären Marika Vaccino.


Vilka har startat New Botanic?

New Botanic grundas av före detta modedesignern, numera trädgårdsdesignern, Nicole Wilson aka @newgenerationgardens samt trion bakom kommunikations- och varumärkesbyrån Carve - Hanna Fallenius, Peter Lindgren och Hannes Kerstell. Utöver sina yrkesroller har alla dessutom ett brinnande intresse för odling, matlagning, design och inredning.

Nicole och Hanna lärde känna varandra genom sina döttrar som är bästa vänner. De insåg på en gång att de båda var odlingtokiga. Hanna i sommarblommor och Nicole i ätbart och de blev snabbt oskiljaktiga odlingsvänner."Som trädgårdsdesigner ser jag värdet i att hjälpa till att välja ut och sätta samman en fin helhet gällande både form, färg, stil och funktion. Jag tar med mig min erfarenhet från både mode- och trädgårdsdesign där man arbetar med att kombinera och sätta samman plagg eller växter för att skapa den bästa helheten. Men också att jobba med kollektionstänk och konceptualisera och visualisera en idé om ett slutresultat.", säger Nicole Wilson."Baserat på våra personliga framgångar, misslyckanden och lärdomar inom odling så vill vi vända på logiken och i stället ta avstamp i odlarens värld och förutsättningar. Vi kommer kontinuerligt att släppa nya frökollektioner anpassade efter säsong, kunskapsnivåer, intresse och smak," säger Hanna Fallenius.

 

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar på info@newbotanic.se