För oss på New Botanic slår vårt hjärta både för odling och hållbarhet. Naturen är vår främsta inspirationskälla och vi strävar efter att göra en positiv skillnad och skapa en grönare framtid genom odling, ett frö och en växt i taget. Hållbarhet hos New Botanic är en resa som aldrig tar slut. Varje dag och varje beslut är en chans att göra vår värld bättre.

Vi tar steg i rätt riktning, t ex genom att våra kokosbriketter består av restprodukter från kokos till att ha så hög andel återvunnet material som möjligt i våra lådor. Men vi stannar inte där. Vi har löpande kontakt med våra leverantörer om hur vi kan förbättra arbetet mot en mer hållbar framtid och vi letar ständigt efter nya sätt att minska vår påverkan på miljön.

Men hållbarhet handlar inte bara om planetens hälsa, det handlar också om vårt eget välbefinnande. Vi anser att när vi tar hand om naturen så tar naturen hand om oss. Att odla är att följa naturens rytm, att låta jorden nära oss och växterna omkring oss ge oss kraft och balans. Det är en påminnelse om att vi är en del av en större ekosystem och att vårt välbefinnande är intimt kopplat till planetens hälsa.

Så, varför är hållbarhet så viktig för oss på New Botanic? Vi tror att genom att odla själ och vår planet tillsammans kan vi skapa en grönare och mer harmonisk framtid för alla. Vi hoppas att du kommer att gå med oss på vår hållbarhetsresa och inspireras att göra din del för en bättre värld. Tillsammans kan vi odla en ljusare morgondag. 

Några exempel på hur vi jobbar med hållbarhet:

- Vi är certifierade av HS Cerifiering som är ackrediterat enligt internationell standard ISO 17065. HS Certifiering är ett av fem certifieringsorgan i Sverige som Livsmedelsverket delegerat kontrollen av ekologiska livsmedel till. Dessa certifieringsorgan står i sin tur under kontroll av även den svenska ackrediteringsmyndigheten SWEDAC som ackrediterar kontrollorganen.

  

-  80 procent av vårt grönsakssortiment är ekologiskt.

- Våra kokosbriketter är gjorda av restprodukter från kokosproduktion.

 

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar på info@newbotanic.se