Om Oss

Vår Vision

New Botanic startades med en tydlig idé – vi vill få fler människor att stoppa fingrarna i jorden och upptäcka njutningen i att odla och skörda egna grönsaker och blommor. Känslorna man utvecklar till de växter man själv har lyckats driva upp från frö är något alldeles extra. Dessutom är det befriande skönt att flytta medvetandefokus och lägga större tankekraft på det man gör och mindre på vem man är. I en sådan perspektivförflyttning har odlingen spelat en viktig roll för oss.

Dock kan steget in i odlingsvärlden vara en snårig djungel av olika fröer och produkter att välja mellan. Här vill vi göra skillnad. Baserat på våra personliga framgångar, misslyckanden och lärdomar inom odling så vill vi vända på logiken och i stället ta avstamp i odlarens värld och förutsättningar. Vi vill göra odling tillgängligt för alla –oavsett tidigare kunskapsnivå och om du bor i lägenhet, radhus eller villa, eller om du har balkong, altan eller trädgård.

”Att se ett frö du själv har satt i jorden börja gro är ingenting annat än ren magi. Att skörda sina egna gurkor i fönstret eller plocka buketter från sitt eget land är svårslaget. Visionen med New Botanic är att få fler människor att uppleva just den fantastiska känslan”,säger Nicole Wilson

Vad är New Botanic?

New Botanic erbjuder noga kurerade odlingskollektioner av blombuketter och grönsaker, vackert paketerat tillsammans med odlingsdetaljer, kunskap och inspiration. Varje kollektion innehåller fem handplockade fröer av trädgårdsdesignern Nicole Wilson och odlingsfantasten Hanna Fallenius. Fröerna är utvalda för sina unika kvaliteter och egenskaper, både var och en för sig men också utifrån den helhet fröerna tillsammans skapar. Samtliga fröer är testodlade i våra egna trädgårdar för att vi ska kunna ge de bästa råden om var, när och hur de ska odlas. Kollektionerna innehåller även miljövänliga odlingsbriketter att förså i istället för i jord, och tydliga odlingsinstruktioner så att du kan komma i gång direkt. Kollektionerna levereras i förpackningar med handmålade illustrationer skapade av konstnären Marika Vaccino.

Vi kommer kontinuerligt att släppa nya frökollektioner skapade och kurerade utifrån färg och form, funktion, förutsättningar, säsong, kunskapsnivåer, intresse och smak.

Vilka är New Botanic?

New Botanic grundas av före detta modedesignern, numera trädgårdsdesignern, Nicole Wilson  aka @newgenerationgardens samt trion bakom kommunikations- och varumärkesbyrån Carve - Hanna Fallenius, Peter Lindgren och Hannes Kerstell. Utöver sina yrkesroller har alla dessutom ett brinnande intresse för odling, matlagning, design och inredning.

Nicole och Hanna lärde känna varandra genom sina döttrar som är bästa vänner. De insåg på en gång att vi båda var odlingtokiga. Hanna i sommarblommor och Nicole i ätbart och vi blev snabbt oskiljaktiga odlingsvänner. Idén har successivt vuxit fram bland allt odlande och odlingssnack, säger Nicole Wilson.

Att komma i gång med sin odling, oavsett om det gäller att hitta rätt produkter eller få rätt hjälp på vägen, är inte alltid så enkelt. Det är här vi vill göra skillnad genom att erbjuda en enkelhet att komma igång.

Som trädgårdsdesigner ser jag värdet i att hjälpa till att välja ut och sätta samman en fin helhet gällande både form, färg, stil och funktion. Jag tar med mig min erfarenhet från både mode- och trädgårdsdesign där man arbetar med att kombinera och sätta samman plagg eller växter för att skapa den bästa helheten”, säger Nicole Wilson.  

Mer om trädgårdsdesignern Nicole Wilson

Före detta modedesignern och numera trädgårdsdesignern Nicole Wilson skapade under sina 12 år som skodesigner kreationer som har burits av stjärnor som Lady Gaga, Lykke Li, Robyn och Rihanna. Som skodesigner har hon framförallt varit verksam för på Acne Studios och & Other Stories i Stockholm där hon arbetade som designchef för skor. Nicole är känd för sina nytänkande former och linjer samt för ikoniska storsäljare som stöveln Pistol short för Acne Studios, som älskats och burits av kvinnor världen över. 

Intresset för att så och odla började som en terapeutisk handling efter Nicoles mammas plötsliga bortgång. Genom att så sin mammas ärvda fröer och förvalta hennes trädgård så växte sig intresset allt starkare vilket ledde till att Nicole vidareutbildade sig till trädgårdsdesigner. Idag arbetar hon med att designa trädgårdar och andra gröna utemiljöer. Förutom privata trädgårdar så har hon bla. varit med och skapat utemiljön på hotellet Ellery Beach House i Stockholm. Nicole driver också instagramkontot @newgenerationgardens där hon delar med sig av inspiration kring trädgård, design och odling. 

”Sedan barnsben har min mamma lärt och entusiasmerat mig med allt hon kunde om trädgård. När hon gick bort fick jag inte bara ärva alla hennes fröer och trädgårdsredskap utan även hennes trädgård. Det var då mitt intresse för trädgård exploderade.” 

”Att väva samman mina erfarenheter från modedesign, trädgårdsdesign och odling är ett mycket spännande möte!”